Λουγκάνσκ: Οι αυτονομιστές κατέρριψαν ένα ουκρανικό μαχητικό

Oι αυτονομιστές κατέρριψαν ένα ουκρανικό καταδιωκτικό μονοθέσιο αεροσκάφος Σουχόι SU- 25 στην ανατολική Ουκρανία, στην περιοχή Λουγκάνσκ, δήλωσε ένας στρατιωτικός εκπρόσωπος.

Η τύχη του πιλότου παραμένει άγνωστη ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, Αντρίι Λισένκο σε δηλώσεις του στο ουκρανικό τηλεοπτικό δίκτυο 112.ua.

Εν τω μεταξύ 34 πολίτες σκοτώθηκαν και 29 τραυματίστηκαν μέσα σε 24 ώρες σε μάχες ανάμεσα στους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες και τον ουκρανικό στρατό στην περιοχή της πόλης Ντονέτσκ, σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση.
Στην πόλη, που ελέγχουν αντάρτες, σημειώνονται σφοδρές μάχες.

Το υπουργείο Εσωτερικών στο Κίεβο είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι σε σημαντικό σιδηροδρομικό κόμβο σκοτώθηκαν  εννέα στρατιώτες.

Η πόλη Λουγκάνσκ στο μεταξύ παραμένει χωρίς υδροδότηση και ηλεκτροδότηση για δέκατη όγδοη συνεχή ημέρα, όπως ανακοίνωσε το δημοτικό της συμβούλιο.

Η ρωσική αυτοκινητοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια η οποία προορίζεται για το Λουγκάνσκ, περιμένει να περάσει τα σύνορα με την Ουκρανία εδώ και σχεδόν μία εβδομάδα.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ο έλεγχος από τελωνειακούς στο φορτίο των οχημάτων αυτών δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν η Μόσχα στείλει στο Κίεβο μια πλήρη απογραφή του.

Πηγή: skai.gr