Κλείσιμο

Ομπάμα: Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να τιμωρήσουμε τους δολοφόνους του Φόλεϊ

Μήνυμα πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο προκείμενου να αποδώσουν δικαιοσύνη για τον αποκεφαλισμό του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ, ο οποίος εκτελέστηκε από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, έστειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

«Όταν κάποιοι βλάπτουν Αμερικανούς, οπουδήποτε, κάνουμε αυτό που είναι απαραίτητο για να βεβαιωθούμε πως θα υπάρξει δικαιοσύνη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ομπάμα, λίγη ώρα αφότου οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες επιβεβαίωσαν την αυθεντικότητα του βίντεο που δείχνει τον αποκεφαλισμό του Φόλεϊ από τζιχαντιστή του ΙΚ.

Ο κ. Ομπάμα τόνισε πως είναι απαραίτητος ο σχηματισμός ενός «ενιαίου μετώπου» ώστε να «εξοριστεί» ο «καρκίνος» του Ισλαμικού Κράτους, σημειώνοντας πως μία τέτοια οργάνωση «δεν μπορεί να έχει θέσει στον 21ο αιώνα».

Δεν αναφέρθηκε πάντως στον δεύτερο αμερικανό όμηρο που εικονίζεται στο βίντεο της εκτέλεσης του Φόλεϊ, τον επίσης δημοσιογράφο Στίβεν Σότλεφ, για τον οποίο το Ισλαμικό Κράτος έχει προειδοποιεί πως η ζωή του εξαρτάται από τις επόμενες κινήσεις του αμερικανού προέδρου.

A masked Islamic State militant speaks next to a man purported to be U.S. journalist Steven Sotloff at an unknown location in this still image from an undated video posted on a social media website. REUTERS/Social Media Website via REUTERS TV
Ο όμηρος Στίβεν Σότλεφ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε με την απέχθεια για το ΙΚ ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του, κάνοντας λόγο για μία οργάνωση που στοχεύει κάθε γυυναικόπαιδα και θρησκευτική ομάδα και στην πραγματικότητα «δεν πρεσβεύει καμία θρησκεία».

«Καμία πίστη δεν διδάσκει τη σφαγή αθώων. Κανένας δίκαιος Θεός δεν αντιπροσωπεύει αυτό που κάνουν», τόνισε.

Έκανε λόγο για μία «χρεοκοπημένη» οργάνωση που εν τέλει θα αποτύχει γιατί δεν έχει καμία δυνατότητα δημιουργίας.

Εμφανώς συγκινημένος, υπογράμμισε πως ο κόσμος είναι «αηδιασμένος» από την εκτέλεση του αμερικανού δημοσιογράφου, εκφράζοντας τα συλληπητήριά του στην οικογένειά του, με την οποία και επικοινώνησε νωρίτερα.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ