Τουλάχιστον 36 νεκροί από μαζική κατολίσθηση λάσπης στη Χιροσίμα

Τουλάχιστον 36 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω μαζικής κατολίσθησης λάσπης που σημειώθηκε στην πόλη Χιροσίμα της νοτιοδυτικής Ιαπωνίας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που εξέδωσαν οι τοπικές Αρχές.

Τουλάχιστον 7 άτομα αγνοούνται, ενώ τα σωστικά συνεργεία και η Πυροσβεστική καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να εντοπίσουν σημάδια ζωής.

Ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται ένα 2χρονο αγοράκι και μία 77χρονη γυναίκα. Δεκάδες σπίτια θάφτηκαν κάτω από της λάσπη, η οποία έπληξε την πόλη κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Άγνωστη παραμένει ακόμα η έκταση της καταστροφής, ενώ υπάρχουν φόβοι πως ο αριθμός των νεκρών και των αγνοούμενων θα αυξηθούν.

«Δεν έχουμε ακόμα αξιολογήσει το πλήρες μέγεθος [της καταστροφής]», δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος της Χιροσίμα.

Η δημόσια ιαπωνική τηλεόραση έδειξε εικόνες από τις καταστροφές με ερειπωμένα σπίτια και δρόμους θαμμένους στη λάσπη. Αρκετοί κάτοικοι έπρεπε να απομακρυνθούν με εναέρια μέσα από τις καταστραμμένες περιοχές. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπηρεσία μεγάλα κομμάτια γης ξεκόλλησαν από τους λόφους και κατέστρεψαν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Όπως έγινε γνωστό στη Χιροσίμα καταγράφηκαν ποσοστά βροχής που ξεπέρασαν τα 100 χιλιοστά ανά ώρα. Οι περιφερειακές αρχές ζήτησαν από την κεντρική εξουσία στο Τόκιο την άμεση αποστολή στρατιωτικών στρατευμάτων για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού και διάσωσης πολιτών.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ