Ανεξάρτητη νεκροψία για το μαύρο έφηβο ζήτησε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ

Τη διενέργεια ανεξάρτητης νεκροψίας-νεκροτομής από ομοσπονδιακό ιατροδικαστή στον Μάικλ Μπράουν, το 18χρονο αφροαμερικανό που το περασμένο Σάββατο έπεσε νεκρός από πυρά λευκού αστυνομικού υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στην πόλη Φέργκιουσον της πολιτείας Μισούρι, διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Έρικ Χόλντερ.

Η εντολή δόθηκε «λόγω των ιδιαζουσών συνθηκών αυτής της υπόθεσης» και κατόπιν σχετικού αιτήματος της οικογένειας Μπράουν, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μπράιαν Φάλον.

Η πολιτεία του Μισούρι έχει ήδη διενεργήσει νεκροψία, με το υπουργείο Δικαιοσύνης να σημειώνει πως θα λάβει υπόψη του και τις δύο πραγματογνωμοσύνες στο πλαίσιο της έρευνας.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει ζητήσει από το υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBI να διεξάγουν ανεξάρτητη έρευνα για τα γεγονότα γύρω από τον θάνατο του 18χρονου, τη στιγμή που το Φέργιουσον ταλανίζεται από σχεδόν καθημερινές διαδηλώσεις λεηλασίες. Σύμφωνα με την τοπική Αστυνομία, ο άτυχος έφηβος είχε κλέψει ένα κουτί πούρα από ένα τοπικό κατάστημα, όμως ο αστυνομικός που τον σκότωσε δεν γνώριζε πως ήταν ύποπτος.

Η εντολή Χόλντερ έρχεται μετά από μία νύχτα βίαιων ταραχών στο Φέργιουσον, κατά τις οποίες ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά από πυροβολισμούς και ακόμα επτά συνελήφθησαν.

Δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί αν οι πυροβολισμοί συνδέονται με τα επεισόδια που. Ο τραυματίας πυροβολήθηκε μέσα σε ένα εστιατόριο, κοντά στο σημείο όπου περίπου 200 διαδηλωτές παρέμειναν στους δρόμους παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας και την κατάσταση έκτακτης ανάγκης την οποία έχει κηρύξει στην πόλη ο κυβερνήτης του Μισούρι, Τζέι Ντίξον.

Η Αστυνομία παραδέχτηκε πως έκανε χρήση δακρυγόνων και χημικών προκειμένου να σκορπίσει το πλήθος, σημειώνοντας πως ήταν η «κατάλληλη αντίδραση».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ