Κλείσιμο

Γάζα: Πέντε νεκροί Παλαιστίνιοι κατά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα Σάββατο από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, όπως ανακοίνωσαν οι παλαιστινιακές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν περί τις είκοσι αεροπορικές επιδρομές κατά της Λωρίδας της Γάζας, ενώ τέσσερις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τον παλαιστινιακό θύλακα προς το ισραηλινό έδαφος σήμερα τα ξημερώματα, έπειτα από την αποτυχία της ανανέωσης της ισχύος της 72ωρης εκεχειρίας που έληξε χθες το πρωί και διέκοψε εχθροπραξίες τεσσάρων εβδομάδων.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι από τα μεσάνυχτα έπληξε τριάντα στόχους στον παλαιστινιακό θύλακα, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις για τους στόχους που επλήγησαν.

Αυτόπτες μάρτυρες και παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι κατά τις ολονύκτιες επιδρομές καταστράφηκαν δύο τεμένη, βομβαρδίσθηκαν τρεις κατοικίες και ότι ορισμένες επιθέσεις στράφηκαν εναντίον ανοικτών χώρων.

Ισραηλινός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι παλαιστινιακές ρουκέτες που κατέληξαν στο νότιο Ισραήλ δεν προκάλεσαν θύματα. Βίαια επεισόδια ξέσπασαν και στη Δυτική Οχθη, όπου ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με ισραηλινούς στρατιώτες στην πόλη της Χεβρόνας.

Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ και σκότωσαν ακόμη έναν Παλαιστίνιο χθες κατά τη διάρκεια εκδήλωσης διαμαρτυρίας κοντά σε εβραϊκό οικισμό έξω από τη Ραμάλα.

Στο Κάιρο, οι συνομιλίες που διεξάγονται ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους με την παρεμβολή των αιγύπτιων μεσολαβητών με στόχο την παράταση της εκεχειρίας δεν καταγράφουν ορατή πρόοδο, ωστόσο θα επαναληφθούν σήμερα.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ