Αναστασιάδης: Χρειάζεται πολλή υπομονή για να ανέχεσαι τον Έρογλου (video)

«Χρειάζεται πολλή υπομονή για να ανέχεσαι τον Έρογλου» δήλωσε χαριτολογώντας σε συνέντευξή του στο Sigmalive ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.

Αναφερόμενος στο διαφαινόμενο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για το κυπριακό, ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του, αφού διαπιστώνεται μεγάλο χάσμα, στα μεγάλα θέματα, λόγω της αδιαλλαξίας της τ/κ πλευράς.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κύπριος πρόεδρος κάλεσε την Άγκυρα να διαδραματίσει το ρόλο που πρέπει, ως η υπεύθυνη για την κατάσταση χώρα, ώστε να καμφθούν οι όποιες απαράδεκτες θέσεις του κ. Έρογλου.

Όσον αφορά την κρίση, εξαπέλυσε πυρά εναντίον του ΑΚΕΛ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μού παρέδωσαν μνημόνιο, μού παρέδωσαν την τρόικα, την οποία εκάλεσαν οι ίδιοι στην Κύπρο την εσχάτη.»



Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο για περαιτέρω μειώσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, αφού, όπως είπε, από τη στιγμή που το πρόγραμμα εφαρμόζεται με επιτυχία, κάτι τέτοιο θα προκαλούσε κοινωνική επανάσταση.

Απέρριψε κατηγορηματικά τις εναντίον του επικρίσεις, ότι δε διαπραγματεύεται, αλλά ακολουθεί πιστά τις προσταγές της τρόικας, αναφέροντας ότι «εάν αυτοί που με κατηγορούν, γνώριζαν τι διημείφθη κατά την τελευταία συνάντηση μου με την τρόικα, δεν θα τα έλεγαν αυτά».

Αναφορικά με τις ανησυχίες που εκφράζονται σε σχέση με τις μαζικές εκποιήσεις, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υποστήριξε ότι, με το δίχτυ προστασίας και τα μέτρα που έχουν ληφθεί, μόνο κακόπιστοι μπορεί να τρομοκρατούν τους πολίτες λαϊκίζοντας . «Θα προστατεύσουμε τους ευάλωτους, θα προστατεύσουμε την πρώτη κατοικία», τόνισε. Αναφέρθηκε δε σε "παντελώς απαράδεκτες ή και αδικαιολόγητες" απαιτήσεις της τρόικας, ιδιαίτερα για το νομοσχέδιο που αφορά στις εκποιήσεις, τις οποίες ανέτρεψε.
Πηγή: skai.gr