Ενέδρα με 10 στρατιώτες νεκρούς στην Ουκρανία, στο Boeing οι εμπειρογνώμονες

Αιματηρή ενέδρα εναντίον πομπής του ουκρανικού στρατού έστησαν κατά τη διάρκερια της νύχτας ρωσόφιλοι αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία, περίπου 25 χιλιόμετρα από το σημείο συντριβής του Boeing 777 της Malaysia Airlines.

Τουλάχιστον 10 στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με εκπρόσωπο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Τέσσερις ακόμη σοροί δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί, και συνεπώς δεν είναι γνωστό αν πρόκειται για στρατιώτες ή αντάρτες.

Για έως και 20 νεκρούς κάνουν λόγο τοπικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Channel 112, οι αντάρτες χρησιμοποίησαν βαρύ πύραυλο τύπου Grad.

Την ίδια στιγμή, στο σημείο της συντριβής βρίσκεται ομάδα 70 εμπειρογνωμόνων από την Ολλανδοί και την Αυστραλία, προκειμένου να εντοπίσει τα πτώματα των επιβαινόντων που δεν έχουν ακόμα βρεθεί.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας εκτιμά πως έως και 80 σοροί βρίσκονται ανάμεσα στα συντρίμμια, 15 ημέρες πλέον μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους, που παρέσυρε στο θάνατο όλους τους 298 επιβαίνοντες. Προγενέστερος απολογισμός τοποθετούσε τον αριθμό των αγνοούμενων σορών σε 69.

Παράλληλα, οι ερευνητές θα περισυλλέξουν τα περιουσιακά στοιχεία των επιβαινόντων που βρίσκονται ακόμα στο σημείο.

Μία μικρή ομάδα εμπειρογνωμόνων κατόρθωσε να κάνει μία πρώτη αξιολόγηση της περιοχής χθες Πέμπτη, πρώτη μέρα που οι ειδικοί κατόρθωσαν να φτάσουν στο σημείο της συντριβής μετά από ημέρες μαχών μεταξύ τακτικών δυνάμεων και ανταρτών.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ