Xinhua: Επίθεση με «δεκάδες νεκρούς και τραυματίες» στην Κίνα

Αιματηρές επιθέσεις με «δεκάδες νεκρούς και τραυματίες» σημειώθηκαν τη Δευτέρα στην ταραχώδη επαρχία Σιτζιάνγκ της δυτικής Κίνας, με την αστυνομία να σκοτώνει δεκάδες ένοπλους δράστες, όπως μετέδωσε πριν από λίγη ώρα (απόγευμα Τρίτης) το κρατικό πρακτορείο Xinhua.

Σύμφωνα με το Xinhua, ομάδα ενόπλων που έφεραν μαχαίρια επιτέθηκε σε αστυνομικό τμήμα και κυβερνητικά κτήρια στην περιοχή Σάτσε. Στη συνέχεια, ορισμένοι από τους δράστες μετέβησαν στην κοντινή πόλη Χουαγκντί, όπου επιτέθηκαν σε κατοίκους και πυρπόλησαν οχήματα.

Όπως μεταδίδει το Xinhua, η αστυνομία απάντησε πυροβολώντας και σκοτώνοντας δεκάδες από τους δράστες, σημειώνοντας πως η αντίδραση των Αρχών ήταν «αποφασιστική και καθ’ όλα δικαιολογημένη», καθώς προστάτευσε τις ζωές αθώων πολιτών.

Σημειώνεται πως η επαρχία Σιτζιάνγκ είναι το «σπίτι» της μουσουλμανικής μειονότητας των Ουιγούρων. Ομάδες των Ουιγούρων εμπλέκονται σε ένοπλη αυτονομιστική δραστηριότητα.

Τα αίτια τις επίθεσης δεν έχουν αποσαφηνιστεί, με το Xinhua να κάνει λόγο ενέργεια που «μπορεί να θεωρηθεί μία ακόμα τρομοκρατική επίθεση».

Δεν είναι γνωστό γιατί η επίθεση που έλαβε χώρα τη Δευτέρα μεταδόθηκε την Τρίτη.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ