Ομπάμα, Μέρκελ, Κάμερον, Ρέντσι και Ολάντ συμφώνησαν να ληφθούν «νέα μέτρα» κατά της Ρωσίας

Οι ηγέτες της Γαλλίας, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Ιταλίας συμφώνησαν σήμερα κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας στη λήψη περαιτέρω μέτρων σε βάρος της Ρωσίας λόγω της κρίσης στην Ουκρανίας, αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε η προεδρία της Γαλλίας.

Οι πέντε ηγέτες —ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι— εξέφρασαν τη λύπη τους για το γεγονός ότι η Μόσχα δεν ασκεί πιέσεις στους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία ώστε αυτοί να προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ούτε λαμβάνει μέτρα για να γίνουν πιο αυστηροί οι έλεγχοι στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας, ανέφερε η ανακοίνωση των Ηλυσίων Πεδίων.

Επίσης, διεμήνυσαν πως θα συνεχίσουν να παρακολουθούν εάν και κατά πόσον η Ρωσία παρέχει άμεση στρατιωτική βοήθεια στους αυτονομιστές, προσέθεσε η ανακοίνωση του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

«Υπό αυτές τις συνθήκες οι πέντε αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να υιοθετήσουν νέα μέτρα εναντίον της Ρωσίας», σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ