Δύο μεγάλες φωτιές σαρώνουν την Καλιφόρνια

Μάχη με δύο μεγάλες πυρκαγιές δίνουν εκατοντάδες πυροσβέστες στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών, τη στιγμή που περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Η μεγαλύτερη φωτιά μαίνεται στην περιοχή του Σακραμέντο, με την πύρινη λαίλαπα να κατακαίει έκταση περίπου 4.000 στρεμμάτων χαμηλής βλάστησης, έχοντας διπλασιαστεί σε μέγεθος από την Παρασκευή, οπότε και ξέσπασε.

Οι τοπικές Αρχές έχουν διατάξει την εκκένωση τουλάχιστον 515 κατοικιών, υποχρεώνοντας περισσότερους από 1.200 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Τουλάχιστον πέντε κατοικίες και επτά βοηθητικά κτήρια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Στη μάχη με τις φλόγες συμμετέχουν περισσότεροι από 1.460 πυροσβέστες. Ως τα ξημερώματα της Κυριακής (ώρα Ελλάδος) η φωτιά είχε τεθεί υπό έλεγχο μόλις σε κατά 20%.

Εν τω μεταξύ, δεύτερη μεγάλη φωτιά ξέσπασε το Σάββατο κοντά στο Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι, με τις Αρχές να διατάσσουν την εκκένωση 51 σπιτιών και καμπίνων που βρίσκονται μέσα στο Πάρκο και κοντά σε αυτό.

Η πυρκαγιά καίει έκταση 500 στρεμμάτων.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ