Τη σύζυγο του αναπληρωτή πρωθυπουργού του Καμερούν απήγαγε η Μπόκο Χαράμ

«Άγρια» επίθεση εναντίον της κατοικίας του αναπληρωτή πρωθυπουργού του Καμερούν, Αχμάντου Άλι, εξαπέλυσαν αντάρτες της Μπόκο Χαράμ, απαγάγωντας τη σύζυγό του, όπως δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος της αφρικανικής χώρας.

Η επίθεση έλαβε χώρα στην πόλη Κολοφάτα, στο βόρειο άκρο του Καμερούν, στα σύνορα με την Νιγηρία, όπου βρίσκονται τα προπύργια της Μπόκο Χαράμ. Ο κ. Αλί είχε μεταβεί στην Κολοφάτα προκειμένου να γιορτάσει το Ραμαζάνι με την οικογένειά του.

Στρατιωτικός αξιωματούχος στην περιοχή δήλωσε στο πρακτορείο Reuters πως ο αναπληρωτής πρωθυπουργός μεταφέρθηκε ασφαλώς σε γειτονική πόλη Μόρα από τους σωματοφύλακές του.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης σκοτώθηκαν τουλάχιστον τρία άτομα. Οι αντάρτες απήγαγαν και τον δήμαρχο της πόλης, μετά από ξεχωριστή επίθεση στο σπίτι του.

«Η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη. Αυτή τη στιγμή, εδώ και τώρα που μιλάμε, άνδρες της Μπόκο Χαράμ βρίσκονται ακόμη στην Κολοφάτα και συγκρούονται με τους στρατιώτες μας», δήλωσε στο Reutrs ο συνταγματάρχης Φέλιξ Ντζι Φόρμεκονγκ.

Πρόκειται για την τρίτη επίθεση της Μπόκο Χαράμ στο έδαφος του Καμερούν σε διάστημα μόλις τριών ημερών.

Την Παρασκευή, 22 άνδρες που φέρονται να είναι μέλη της Μπόκο Χαράμ καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης 10 έως 20 ετών από δικαστήριο του Καμερούν. Δεν έχει αποσαφηνιστεί αν οι επιθέσεις συνδέονται με τις καταδίκες.



Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ/Reuters