Κλείσιμο

Έκλεισε ο εναέριος χώρος του Μπέργκεν μετά την προειδοποίηση για τρομοκρατική απειλή

Το κλείσιμο μέρους του εναέριου χώρου πάνω από την παραθαλάσσια πόλη του Μπέργκεν, δεύτερου μεγαλύτερου αστικού κέντρου της Νορβηγίας, διέταξαν σήμερα Σάββατο οι νορβηγικές Αρχές, δύο ημέρες μετά την προειδοποίηση των μυστικών υπηρεσιών για κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης από σύρους εξτρεμιστές.

Η απειλή έχει χαρακτηριστεί ως «μη συγκεκριμένη», αλλά με βάσει «αξιόπιστες» πληροφορίες, όπως δήλωσε ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών (PST).

«Η Αστυνομία ζήτησε από την Avinor (κρατικό διαχειριστή αεροδρομίων) να απαγορεύσει τις πτήσεις πάνω από το κεντρικό Μπέργκεν», όπως δήλωσε ο επιτελάρχης της τοπικής Αστυνομίας. «Ο λόγος είναι η κατάσταση αυξημένης απειλής που έχουν από την Πέμτη», συμπλήρωσε.

Η Αστυνομία διευκρίνισε πάντως πως η απαγόρευση αφορά μικρότερα και ιδιωτικά αεροπλάνα που πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από το κέντρο της πόλης.

Σημειώνεται πως η προειδοποίηση των μυστικών υπηρεσιών περί ενδεχόμενου τρομοκρατικού χτυπήματος έρχεται καθώς η σκανδιναβική χώρα ετοιμάζεται να φιλοξενήσει διεθνές ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα παίδων, με τη συμμετοχή ομάδων από περισσότερες από 100 χώρες.

Το τουρνουά αρχίζει αύριο Κυριακή, με τους διοργανωτές να ανακοινώνουν πως διαθέτουν ένα «εκτενές» σχέδιο ασφαλείας και συνεργάζονται με τις Αρχές προκειμένου να διασφαλιστεί πως δεν θα υπάρξει κανένας κίνδυνος.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ