Η Μόσχα απέρριψε το αίτημα των ΗΠΑ για διακοπή της συνεργασίας με την Τεχεράνη

Η Ρωσία απέρριψε το αμερικανικό αίτημα για διακοπή της συνεργασίας με το Ιράν κυρίως στο εργοστάσιο παραγωγικής ηλεκτρικής ενέργειας στο Μπουσέρ και τόνισε πως κάθε χώρα είναι ελεύθερη να αποφασίσει με ποιον θα συνεργάζεται.
"Κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να αποφασίζει με ποια χώρα και με ποιον τρόπο θα συνεργάζεται», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μιχαήλ Καμίνιν, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου που δόθηκε στη δημοσιότητα στη Μόσχα.
Η ρωσική Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας έχει υποσχεθεί να συμβάλλει στην κατασκευή του αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων αντιδραστήρα.
Μόνο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έχει το δικαίωμα να ζητήσει από ένα κράτος να σταματήσει την συνεργασία με άλλο και στη περίπτωση του Μπουσέρ δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο, τόνισε ο Καμίνιν.
Ο αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Νίκολας Μπερνς σε ομιλία του στη Μόσχα χθες Τετάρτη ανέφερε:"Πιστεύουμε ότι θα ήταν καλό για ορισμένες χώρες να σταματήσουν την συνεργασία με το Ιράν σε πυρηνικά θέματα για ειρηνικούς σκοπούς συμπεριλαμβανομένου του Μπουσέρ».
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr