Κλείσιμο

Επιδημία παρωτίτιδας στις ΗΠΑ

Ταξιδιωτική οδηγία προς τους Καναδούς πολίτες εξέδωσε η Υγειονομική Υπηρεσία της χώρας, προκειμένου να επιστήσει την προσοχή στις μετακινήσεις τους στις ΗΠΑ, όπου έχει ξεσπάσει επιδημία μαγουλάδων.
Εννιά κεντροδυτικές πολιτείες της γείτονος ζουν το φαινόμενο της επιδημίας των μαγουλάδων, που έχει να εμφανιστεί από το 1988.
Ο ιός ξεκίνησε την Αϊόβα, όπου έχουν αναφερθεί ήδη 1100 κρούσματα χωρίς θανατηφόρα επεισόδια. Ωστόσο, η μετάδοση είναι ανησυχητική, καθώς τα 200 νέα κρούσματα προστέθηκαν την τελευταία εβδομάδα.
Στις αρχές του Απριλίου, στο Χάμιλτον του Οντάριο, διαπιστώθηκε ένα περιστατικό ασθενούς που είχε ταξιδέψει στην Αϊόβα. Ωστόσο, η Υγειονομική Υπηρεσία του Καναδά δηλώνει πως δεν υπάρχει προς το παρόν επιδημία στη χώρα.
Αυτό που ανησυχεί τους ειδήμονες είναι ότι ένα μεγάλο ποσοστό των ασθενών έχει λάβει το προληπτικό τριπλό εμβόλιο για ιλαρά, μαγουλάδες και ερυθρά. Οι επιστήμονες προσπαθούν να βρουν μήπως ο ιός έχει μεταλλαχτεί, στο μεταξύ, γι` αυτό και αντιστέκεται.
Τώρα εικάζεται ότι μπορεί ο ιός να συνδέεται με τη μεγάλη επιδημία των μαγουλάδων που ξέσπασε πέρυσι στη μεγάλη Βρετανία, όπου αναφέρθηκαν 56.000 περιστατικά.
Η Καναδική Υγειονομική Υπηρεσία συμβουλεύει τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους για διφθερίτιδα, κοκίτη, τέτανο, πολυομελίτιδα, ιλαρά και μαγουλάδες, πριν ταξιδέψουν στις ΗΠΑ.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr