Αμερικανική πρόταση για εκεχειρία λίγων ημερών συζήτησε το Ισραήλ

Μια νέα πρόταση κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα από τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι, συζήτησε την Παρασκευή το ισραηλινό συμβούλιο ασφαλείας όπως μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο.

Η πρόταση περιλαμβάνει διακοπή των εχθροπραξιών διάρκειας λίγων ημερών, κατά τις οποίες οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις θα μπορούν να συνεχίζουν την καταστροφή σηράγγων στη Γάζα οι οποίες χρησιμοποιούνται για επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ, σύμφωνα με το ραδιόφωνο.

Ηγετικά στελέχη της Χαμάς, υπό τον έλεγχο της οποίας τελεί η Λωρίδα της Γάζας, συνεχίζουν να ασκούν πιέσεις στην Αίγυπτο υπέρ μιας άρσης του αποκλεισμού στον παλαιστινιακό θύλακα που έχει επιβληθεί από το 2006, σύμφωνα με το ραδιόφωνο.

Στους 805 ανήλθαν οι νεκροί, και στους 5.200 ανέρχονται τραυματίες, κατά την 18η ημέρα των επιχειρήσεων του Ισραήλ (και 8η από τη στιγμή που άρχισε η χερσαία επίθεση) όπως ανακοίνωσε τα ξημερώματα το υπουργείο Υγείας της Παλαιστίνης.

Είκοσι άτομα σκοτώθηκαν σε επιθέσεις στο νότο και το βορρά της Λωρίδας της Γάζας μόνο τις τελευταίες ώρες σύμφωνα με παλαιστινιακά ΜΜΕ. Από πλευράς Ισραήλ τις τελευταίες ώρες τραυματίστηκαν σοβαρά δυο αλεξιπτωτιστές.

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ