Ξεπέρασαν τους 800 οι νεκροί από τις επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα

Στους 805 ανήλθαν οι νεκροί, και στους 5.200 ανέρχονται τραυματίες, κατά την 18η ημέρα των επιχειρήσεων του Ισραήλ (και 8η από τη στιγμή που άρχισε η χερσαία επίθεση) όπως ανακοίνωσε τα ξημερώματα το υπουργείο Υγείας της Παλαιστίνης.

Είκοσι άτομα σκοτώθηκαν σε επιθέσεις στο νότο και το βορρά της Λωρίδας της Γάζας μόνο τις τελευταίες ώρες σύμφωνα με παλαιστινιακά ΜΜΕ. Από πλευράς Ισραήλ τις τελευταίες ώρες τραυματίστηκαν σοβαρά δυο αλεξιπτωτιστές.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι έχει εκπονήσει ένα νέο σχέδιο με στόχο την επίτευξη της κατάπαυσης και αναμένει εντός της ημέρας απαντήσεις από τον ηγέτη της Χαμάς.

Προβλέπει μιας εβδομάδας προσωρινή κατάπαυση του πυρός με τα ισραηλινά στρατεύματα να αποχωρούν μερικώς από τη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου εκεχειρίας. Καλεί επίσης το Ισραήλ και τη Χαμάς να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για μια πιο μόνιμη διευθέτηση της κρίσης με αιγυπτιακή διαμεσολάβηση. Στις συνομιλίες θα πάρει μέρος και η Παλαιστινιακή Αρχή.

Την ίδια ώρα, κατακραυγή εχει προκαλέσει ο Βομβαρδισμός σχολείου στη Γάζα οπου είχαν βρει καταφύγιο άμαχοι και βρισκόταν υπό την αιγίδα του ΟΗΕ . Μεταξυ των νεκρών είναι και προσωπικό του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας της Χαμάς από την επίθεση των ισραηλινών σκοτώθηκαν τουλάχιστον 16 άμαχοι μεταξύ των οποίων επτά παιδιά. Περίπου 200 άτομα τραυματίστηκαν.

Από την πλευρά τους ωστόσο, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως το πλήγμα στο σχολείο ενδέχεται να έγινε από ρουκέτα της Χαμάς.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ