Κλειτοριδεκτομή σε γυναίκες μεταξύ 11-46 ετών διέταξαν οι τζιχαντιστές στη Μοσούλη!

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους διέταξαν όλες τις γυναίκες και τα κορίτσια ηλικίας 11 έως 46 ετών στην πόλη Μοσούλη του Ιράκ και γύρω από αυτή να υποβληθούν σε ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ.

«Είναι μια φάτουα (θρησκευτικό διάταγμα) του Ισλαμικού Κράτους για την οποία μόλις ενημερωθήκαμε», δήλωσε η Ζακλίν Μπάντκοκ, η μόνιμη συντονίστρια ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ στο Ιράκ, σε βιντεοσύνδεση με τη Γενεύη από την Αρμπίλ.

«Αυτό είναι πρωτόγνωρο για το Ιράκ και κυρίως για την περιοχή. (Μας) προκαλεί μεγάλη ανησυχία και πρέπει να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, πρόσθεσε. 

Ο ακρωτηριασμός  γεννητικών οργάνων γυναικών δεν ήταν συχνό φαινόμενο στο Ιράκ, αφορούσε μόνο «μερικές απομονωμένες περιοχές», είπε η Μπάντκοκ, επισημαίνοντας ότι δεν διαθέτει ακριβή στοιχεία σχετικά τον αριθμό των γυναικών που αφορά το διάταγμα του Ισλαμικού Κράτους. Σύμφωνα ωστόσο με εκτιμήσεις του ΟΗΕ η αδιανόητη αυτή βαρβαρότητα ενδεχομένως να επηρεάσει τις ζωές 4 εκατομμυρίων γυναικών.


Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ