Στη Ρώμη η 27χρονη Σουδανή που είχε καταδικαστεί σε θάνατο

Στη Ρώμη βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης η 27χρονη Σουδανή Μέριαμ Ιμπραχίμ, η οποία στη χώρα της είχε καταδικαστεί σε θάνατο για άρνηση της ισλαμικής πίστης, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή.

Η 27χρονη γυναίκα και η οικογένειά της θα παραμείνουν στην Ιταλία «για μικρό χρονικό διάστημα» και στη συνέχεια θα μεταβούν στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ανακοίνωσε το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών. Πριν ταξιδεύσει στην Ιταλία, η οικογένεια φιλοξενήθηκε επί ένα μήνα στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Χαρτούμ.

Η 27χρονη γυναίκα, ο σύζυγός της και τα δύο ανήλικα παιδιά τους ταξίδευσαν με αεροσκάφος της ιταλικής κυβέρνησης και προσγειώθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Τσαμπίνο, 30 χλμ. από την Αιώνια Πόλη.

Τη νεαρή Σουδανή συνόδευε στο ταξίδι της ο ιταλός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος παρακολουθεί εδώ και καιρό την υπόθεσή της.

Η Ιμπραχίμ καταδικάστηκε αρχικά σε θάνατο δια απαγχονισμού για «αποστασία», δηλαδή άρνηση του Ισλάμ, καθώς ασπάστηκε τον Χριστιανισμό, κάτι το οποίο απαγορεύεται σύμφωνα με την ισλαμική νομοθεσία του Σουδάν.

Παράλληλα, καταδικάστηκε σε 100 βουρδουλιές για μοιχεία, καθότι είχε παντρευτεί χριστιανό άνδρα. Γάμοι μεταξύ μουσουλμάνων και αλλόθρησκων απαγορεύονται στο Σουδάν.

Η ίδια ωστόσο αντέτεινε πως ανατράφηκε ως χριστιανή από τη μητέρα της, αφότου ο μουσουλμάνος πατέρας της εγκατέλειψε την οικογένειά της ενώ ήταν παιδί.

Μετά βδομάδες κράτησης, κι εν μέσω διεθνούς κατακραυγής, η καταδίκη ανατράπηκε.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ