Κλείσιμο

Τα ουκρανικά μαχητικά δεν καταρρίφθηκαν από ρωσικό έδαφος, απαντούν οι Ρώσοι

Σε κατηγορηματική διάψευση των καταγγελιών του Κιέβου πως οι πύραυλοι που κατέρριψαν δύο ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη την Τετάρτη εκτοξεύτηκαν από ρωσικό έδαφος προβαίνει η Ρωσία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας.

«Σε μία απόπειρα παραπλάνησης του κοινού και αποπροσανατολισμού από την καταστροφή με το Boeing 777 της Malaysia Airlines, οι φαντασιοπληξίες των Αρχών του Κιέβου αξίζει να συμπεριληφθούν στο ‘Κόκκινο Βιβλίο’ με τα στρατιωτικά αποφθέγματα», δήλωσε χαρακτηριστικά η εν λόγω πηγή.

Χθες Τετάρτη, το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι από τις πρώτες πληροφορίες προκύπτει ότι οι πύραυλοι που κατέρριψαν τα δύο μαχητικά στην ανατολική Ουκρανία, και μάλιστα σε απόσταση μερικών δεκάδων χιλιομέτρων από το σημείο όπου πριν από μία εβδομάδα συνετρίβη το Boeing, εκτοξεύτηκαν από τη Ρωσία.

Περνώντας μάλιστα στην αντεπίθεση, ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας Ανατόλι Αντόνοφ δήλωσε πως μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου τα ρωσικά εδάφη έχουν πληγεί εννέα φορές από βλήματα που εκτοξεύτηκαν από την ουκρανική πλευρά των συνόρων.

Ένας άμαχος έχει σκοτωθεί λόγω των επιθέσεων.

«Αν τα εδάφη των Ηνωμένων Πολιτειών είχαν πληγεί από οβίδες [που εκτοξεύτηκαν] πέρα από τα σύνορα, και αν ένας αμερικανός πολίτης είχε σκοτωθεί, τι θα έκαναν οι ΗΠΑ;», διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ο κ. Αντόνοφ, μιλώντας την Πέμπτη στον τηλεοπτικό σταθμό Russia 24.

«Η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Απλώς δείχνουμε υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση», προσέθεσε.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ/Reuters