Γάζα: Στους 660 οι νεκροί Παλαιστίνιοι - 32 οι νεκροί Ισραηλινοί

Πέντε Παλαιστίνιοι έχασαν σήμερα Tετάρτη τη ζωή τους από ισραηλινή επιδρομή στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσαν παλαιστινιακές υπηρεσίες αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών.

Με τους θανάτους αυτούς ανήλθαν σε περισσότερους από 30 οι Παλαιστίνιοι που έχουν χάσει σήμερα την ζωή τους και σε περισσότερους από 660 αυτοί που έχουν σκοτωθεί από την 8η Ιουλίου, όταν άρχισε η ισραηλινή επιχείρηση Προστατευμένη Παρυφή, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών αυτών, ο Aσραφ αλ Κούντρα.

Τρεις ακόμη Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν την Τετάρτη, αυξάνοντας τον αριθμό των Ισραηλινών  που σκοτώθηκαν σε 32.

Οι διεθνείς προσπάθειες για τον τερματισμό των εχθροπραξιών μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, μετά την άφιξη, τη Δευτέρα, στην περιοχή του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

Ισραήλ και Παλαιστίνιοι αλληλοκατηγορήθηκαν την Τετάρτη για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου κατά την έκτακτη σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που διεξάγεται σήμερα στη Γενεύη, με τις δύο πλευρές να υποστηρίζουν ότι οι ενέργειές τους κατά την ισραηλινή επιχείρηση στη Γάζα ήταν εντός των κανόνων του διεθνούς δικαίου.

Πάντως, ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι εκτίμησε ότι έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος στις προσπάθειες να τερματιστούν οι συγκρούσεις οι οποίες διαρκούν πλέον 16 ημέρες ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ και στην ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ