Γάζα: Στους 650 οι νεκροί Παλαιστίνιοι, 29 οι νεκροί ισραηλινοί στρατιώτες

Αυξάνεται διαρκώς ο απολογισμός των νεκρών στη Γάζα από τις συγκρούσεις. Τουλάχιστον 130 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη στιγμή που το Ισραήλ ξεκίνησε την χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, με τους νεκρούς να φτάνουν συνολικά τους 650, και τους τραυματίες τους 3.700, από την ημέρα έναρξης των επιχειρήσεων. 

Έντεκα Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν μόνο τη Δευτέρα, αυξάνοντας τον αριθμό των ισραηλινών στρατιωτικών που σκοτώθηκαν σε 29.

Οι διεθνείς προσπάθειες για τον τερματισμό των εχθροπραξιών μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, μετά την άφιξη, τη Δευτέρα, στην περιοχή του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

Ισραήλ και Παλαιστίνιοι αλληλοκατηγορήθηκαν την Τετάρτη για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου κατά την έκτακτη σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που διεξάγεται σήμερα στη Γενεύη, με τις δύο πλευρές να υποστηρίζουν ότι οι ενέργειές τους κατά την ισραηλινή επιχείρηση στη Γάζα ήταν εντός των κανόνων του διεθνούς δικαίου.

Πάντως, ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι εκτίμησε ότι έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος στις προσπάθειες να τερματιστούν οι συγκρούσεις οι οποίες διαρκούν πλέον 16 ημέρες ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ και στην ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ