Γάζα: Συνεχίζεται η αιματοχυσία - στο κενό οι διπλωματικές προσπάθειες

Συνεχίζονται ακατάπαυστα οι εχθροπραξίες ανάμεσα στην Χαμάς και το Ισραήλ, που έχουν στοιχίσει από τις 8 Ιουλίου τη ζωή σε τουλάχιστον 639 ανθρώπους από την παλαιστινιακή πλευρά και σε 31 από την πλευρά του Ισραήλ, παρά την αυστηρή έκκληση του Μπαν Κι-Μουν προς τις δύο πλευρές "να σταματήσουν να πολεμούν".

Περίπου 3.700 άνθρωποι είναι τραυματίες ενώ 100.000 εκτοπισμένοι έχουν βρει καταφύγιο σε εγκαταστάσεις του ΟΗΕ, με τις διπλωματικές προσπάθειες μέχρι στιγμής να πέφτουν στο κενό. 

Το πρωί, οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν έναν 32χρονο Παλαιστίνιο στο χωριό Χουσάν στη Δυτική Όχθη, οπως ανεφεραν πηγές απο τις παλαιστινιακές δυνάμεων ασφαλειας.
Πυροβολήθηκε στο στήθος, ενώ έριχνε πέτρες εναντίον των Ισραηλινών.

Την Τρίτη επλήγησαν από προειδοποιητικά πυρά τα γραφεία του ειδησεογραφικού τηλεοπτικού δικτύου του Κατάρ Αλ Τζαζίρα στη Γάζα ενώ ισραηλινά άρματα μάχης έπληξαν ενα σχολείο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Λωρίδα της Γάζας, όπου φιλοξενούνται παλαιστίνιοι. Mεσα στο σχολείο ήταν μία ομάδα του ΟΗΕ.

Την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Αεροπορικής Ασφάλειας συνέστησε στο σύνολο των ευρωπαϊκών εταιρειών να σταματήσουν να εξυπηρετούν, το αργότερο από σήμερα και μέχρι νεωτέρας, το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ.

Η απόφαση αυτή ακολουθεί εκείνη που ελήφθη από την αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA), η οποία απαγόρευσε για 24 ώρες στις αμερικανικές εταιρείες να πετούν προς ή από το Ισραήλ, όταν μια ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Γάζα έπληξε περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο.
Πηγή: skai.gr