Ουκρανία: Το τρένο που μεταφέρει μέρος των θυμάτων του Βoeing κατευθύνεται στο Χάρκοβο

Οι σοροί μέρους των 298 θυμάτων της αεροπορικής καταστροφής στην ανατολική Ουκρανία βρίσκονται σε ελεγχόμενη περιοχή από την ουκρανική κυβέρνηση, ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε. Σημειώνεται ότι από τους συνολικά 298 επιβαίνοντες στη μοιραία πτήση, οι περισσότεροι από τους μισούς, οι 193, ήταν Ολλανδικής υπηκοότητας.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ολλανδός πρωθυπουργός αναφέρει ότι το τρένο που μεταφέρει σορούς των θυμάτων αναχώρησε τη νύχτα από το Ντονέτσκ και αναμένεται να φθάσει σε αποκλεισμένη για την περίπτωση περιοχή στο Χάρκοβο περί τη 1 μετά το μεσημέρι. 

Η Μόσχα δήλωσε σήμερα Τρίτη έτοιμη να παράσχει "πλήρη" βοήθεια στην έρευνα, στην οποία περιλαμβάνεται και η αποστολή εμπειρογνωμόνων, και χαιρέτισε την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που απαιτεί την ελεύθερη και ασφαλή πρόσβαση στον τόπο της καταστροφής.

Η Ρωσία ζήτησε επίσης η έρευνα για την κατάρριψη της πτήσης MH17 των Μαλαισιανών Αερογραμμών να διεξαχθεί και να καθοδηγηθεί από την «διεθνή κοινότητα» και όχι από την Ουκρανία, όπως είπε η πρέσβειρα της χώρας στη Μαλαισία. «Η κατάσταση είναι μοναδική η περιοχή είναι μια εμπόλεμη ζώνη. Πιστεύω ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να είναι ευέλικτη σε αυτό και να ενεργεί κατά τρόπο αποδεκτό από όλες τις πλευρές» είπε η πρέσβειρα της Ρωσίας στη Μαλαισία, Λιουντμίλα Βορομπγιέβα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η Μόσχα χαιρέτισε επίσης την απόφαση την οποία υιοθέτησε τη νύκτα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και η οποία απαιτεί ελεύθερη και ασφαλή πρόσβαση στον τόπο της καταστροφής.
Πηγή: skai.gr