O Ποροσένκο διαψεύδει τη Μόσχα - Δεν υπήρξε μαχητικό αεροσκάφος κοντά στο Boeing

Ο ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο διέψευσε σήμερα τους ισχυρισμούς της Ρωσίας ότι ένα ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος πετούσε σε κοντινή απόσταση από το αεροπλάνο της εταιρείας Malaysia Airlines που συνετρίβη την προηγούμενη εβδομάδα στην Ουκρανία, λέγοντας ότι τα ουκρανικά αεροσκάφη στην περιοχή βρίσκονταν στο έδαφος την ώρα της συντριβής.

Απαντώντας στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας που εκδόθηκε νωρίτερα σήμερα και ανέφερε ότι ένα αεροσκάφος της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας πέταξε πολύ κοντά, σε απόσταση 3 ως 5 χλμ., από το μαλαισιανό επιβατικό αεροσκάφος, ο Ποροσένκο δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN: «Η άμεση αντίδρασή μου: αυτό δεν είναι αλήθεια».

Ο ουκρανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι η χώρα του είναι ανοικτή σε οποιαδήποτε έρευνα σχετικά με τα αεροσκάφη της και ότι οι Ρώσοι θα πρέπει να δώσουν αποδείξεις για τους ισχυρισμούς τους.
Ο Ποροσένκο επεσήμανε επίσης ότι την ώρα του δυστυχήματος ο εναέριος χώρος της ανατολικής Ουκρανίας παρακολουθούνταν από διάφορα συστήματα ελέγχου.

«Όλοι γνωρίζουν ότι την ώρα που σημειώθηκε η τραγωδία όλα τα ουκρανικά αεροσκάφη (που ήταν στην περιοχή) βρίσκονταν στο έδαφος», υπογράμμισε ο Ποροσένκο.
Πηγή: skai.gr