Βρέθηκαν άλλα 27 πτώματα του Boeing στην Ανατολική Ουκρανία

Άλλα 27 πτώματα βρέθηκαν σήμερα Kυριακή, μαζί με διαμελισμένα μέλη, στο σημείο όπου κατέπεσε ένα μαλαισιανό αεροσκάφος, δήλωσε ο ουκρανός αναπληρωτής πρωθυπουργός Βολοντίμιρ Γκρόισμαν.

Είπε σε συνέντευξη Τύπου πως οι σοροί 192 από τους 298 ανθρώπους που σκοτώθηκαν όταν το αεροσκάφος συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία την Πέμπτη έχουν τοποθετηθεί σε ψυχόμενα βαγόνια τρένου προτού σταλούν στις πατρίδες τους για ταφή.

Η αποστολή του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στην Ουκρανία έχει πρόσβαση στον τόπο της συντριβής του Boeing, ανακοίνωσε νωρίτερα την Κυριακή εκπρόσωπός της.

Ο εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ δήλωσε ότι οι παρατηρητές του Οργανισμού συνοδεύτηκαν στο σταθμό της πόλης Τορέζ σε απόσταση 15 χλμ. από το σημείο της συντριβής. Στην πόλη, επισκέφθηκαν ένα σιδηροδρομικό σταθμό, όπου υπάρχουν 3 με 4 ψυγεία - βαγόνια που χρησιμοποιούνται για τη διαφύλαξη και συντήρηση των σορών. Πρόσθεσε, ωστόσο, τού ήταν αδύνατο να πει με ακρίβεια πόσοι νεκροί σώμα έχουν μεταφερθεί στα βαγόνια.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε από την πλευρά του πως στοιχεία από την κατάρριψη του μαλαισιανού αεροπλάνου δείχνουν πως υπεύθυνοι είναι οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην Ουκρανία που χρησιμοποιούσαν ένα πυραυλικό σύστημα το οποίο ήρθε από τη Ρωσία.

"Είναι αρκετά σαφές πως αυτό είναι ένα σύστημα που μεταφέρθηκε από τη Ρωσία", είπε ο Κέρι σε μία συνέντευξη στο CNN. Ο Κέρι δήλωσε πως οι πληροφορίες που είναι τώρα διαθέσιμες "δείχνουν προφανώς ένα πολύ σαφές δάκτυλο των αυτονομιστών".
Πηγή: skai.gr