Παλαιστίνη: Προεδρία και κυβέρνηση καταγγέλλουν σφαγή αμάχων

Καταδικάζουν η παλαιστινιακή κυβέρνηση και η προεδρία τη "βάρβαρη σφαγή" αθώων αμάχων -όπως τη χαρακτηρίζουν- στη συνοικία Σατζάγια, ανατολικά της Γάζας, όπου τουλάχιστον 62 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τον πιο φονικό βομβαρδισμό των πέντε τελευταίων ημερών στη Γάζα. Σε ανακοίνωση τους καλούν τη διεθνή κοινότητα να "αντιδράσει αμέσως.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου Ναμπίλ αλ Άραμπι χαρακτήρισε "έγκλημα πολέμου" τον βομβαρδισμό από το Ισραήλ της εν λόγω συνοικίας απευθύνοντας έκκληση για "άμεσο τερματισμό" της ισραηλινής επίθεσης εναντίον του παλαιστινιακού θύλακα.

Ο ισραηλινός 
πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως το Ισραήλ θα "κάνει ό,τι είναι αναγκαίο" προκειμένου να σταματήσει τις διασυνοριακές επιθέσεις της Χαμάς με ρουκέτες από τη Γάζα και να αποκαταστήσει την ηρεμία, αλλά επέμεινε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφύγουν απώλειες αμάχων εκεί.


Λιγότερο από μια ώρα διήρκεσε η ανθρωπιστική εκεχειρία στη συνοικία Σετζάγια, που είχε συμφωνηθεί προκειμένου να καταστεί δυνατή η απομάκρυνση των τραυματιών από την περιοχή. Ο επικεφαλής των τοπικών υπηρεσιών υγείας, γιατρός Γιούσεφ Άμπου Ρις προειδοποίησε για "ανθρωπιστική καταστροφή" αν οι τραυματίες και οι νεκροί που βρίσκονται ακόμη στην περιοχή δεν απομακρυνθούν σύντομα.

Πηγή: skai.gr