Έντονες αντιδράσεις της Δύσης για τις συνθήκες στο σημείο συντριβής του Boeing

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στη Δύση οι συνθήκες που επικρατούν στο σημείο συντριβής του Boeing στην Ανατολική Ουκρανία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω της εκπροσώπου του Στείτ Ντιπάρτμεντ, χαρακτήρισαν «απαράδεκτες» τις συνθήκες έλλειψης ασφάλειας στο τόπο όπου σημειώθηκε η αεροπορική τραγωδία και επανέλαβαν την έκκλησή τους για τη διατήρηση αναλλοίωτων των αποδεικτικών στοιχείων.

«Η περιοχή δεν είναι ασφαλής και υπάρχουν πολλές αναφορές για πτώματα που έχουν μετακινηθεί, για κομμάτια του αεροσκάφους που έχουν παρθεί από το σημείο όπου βρίσκονται. γεγονότα που συνοδεύουν μια πιθανή παραποίηση των αποδεικτικών στοιχείων», δήλωσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Τζένιφερ Ψάκι.

«Το γεγονός αυτό είναι απαράδεκτο και αποτελεί προσβολή για όλους εκείνους που έχασαν τους αγαπημένους τους καθώς επίσης είναι έλλειψη αξιοπρέπειας την οποία οφείλουμε στα θύματα» του αεροπορικού δυστυχήματος στην ανατολική Ουκρανία, συμπλήρωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Εντελώς χαοτική χαρακτήρισε την κατάσταση στην περιοχή όπου συνετρίβη το αεροσκάφος ο αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Αμποτ προσθέτοντας ότι φοβάται πως ο χώρος αυτός εξακολουθεί να ποδοπατείται και να μην διαφυλάσσεται.

Nα διευκολύνει την πρόσβαση στο σημείο της συντριβής του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία- μια περιοχή που ελέγχουν οι φιλορώσοι αντάρτες- προκειμένου τα σωστικά συνεργεία να μπορέσουν να απομακρύνουν τις σορούς των θυμάτων κάλεσε το Σάββατο τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε.
Πηγή: skai.gr