Ρούτε: Τελευταία ευκαιρία του Πούτιν να βοηθήσει στη περισυλλογή των σορών

Ο πρόεδρος της Ρωσίας πρέπει να διευκολύνει την πρόσβαση στο σημείο της συντριβής του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία προκειμένου τα σωστικά συνεργεία να μπορέσουν να απομακρύνουν τις σορούς των θυμάτων, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε. «Έχει μια τελευταία ευκαιρία να δείξει ότι σκοπεύει να βοηθήσει» υπογράμμισε ο Ρούτε.

«Πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στους αντάρτες» πρόσθεσε σε δημοσιογράφους στη Χάγη. «Βάσει των σημερινών εξελίξεων και των εικόνων που λάβαμε  στέλνω ένα μήνυμα στον πρόεδρο να ασκήσει εκ νέου επιρροή στους αντάρτες» επισήμανε ο oλλανδός πρωθυπουργός.

Ο Μαρκ Ρούτε είπε ακόμη ότι είχε επαφές με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Τόνι Άμποτ, και την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ, ενώ τόνισε ότι και εκείνοι έχουν την ίδια γνώμη ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν πρέπει να δράσει.

Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Φρανς Τίμερμανς δήλωσε ότι η Ολλανδία «είναι θυμωμένη, εξοργισμένη» με τις αποκαλύψεις ότι κάποιοι έσερναν από εδώ και από εκεί τις σορούς των επιβατών στο σημείο της συντριβής του αεροσκάφους.
Πηγή: skai.gr