Πάνω από το απαγορευμένο ύψος πετούσε το μοιραίο μαλαισιανό αεροσκάφος

Το μαλαισιανό αεροσκάφος το οποίο καταρρίφθηκε στην ανατολική Ουκρανία πετούσε σε ύψος 33.000 ποδών (ή 10 χλμ.), δηλαδή περίπου 1.000 πόδια πάνω από το τμήμα του εναέριου χώρου της χώρας που έχουν κλείσει οι ουκρανικές Αρχές, όπως ανακοίνωσε η Eurocontrol, η ευρωπαϊκή υπηρεσία η οποία είναι αρμόδια για το συντονισμό των πτήσεων στον εναέριο χώρο της Γηραιάς Ηπείρου.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το αεροσκάφος πετούσε στο επίπεδο πτήσης 330 (περίπου 10.000 μέτρα ή 33.000 πόδια), όταν εξαφανίστηκε από το ραντάρ» ανέφερε η Eurocontrol, η οποία εδρεύει στις Βρυξέλλες.

«Ο διάδρομος αυτός είχε κλείσει από τις ουκρανικές αρχές από την επιφάνεια έως το επίπεδο πτήσης 320 (κατά προσέγγιση 32.000 πόδια), αλλά ήταν ανοικτός στο επίπεδο όπου πετούσε το αεροσκάφος», πρόσθεσε η υπηρεσία.

Μετά τη συντριβή, όλος ο εναέριος χώρος της ανατολικής Ουκρανίας έχει κλείσει, ανεξαρτήτως υψομέτρου, ανέφερε η ανακοίνωση της Eurocontrol.

Νωρίτερα, πολλές μεγάλες αεροπορικές εταιρείες είχαν ανακοινώσει πως τα αεροσκάφη τους θα αποφεύγουν τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας, για λόγους ασφαλείας.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο