Ισραηλινή προειδοποίηση σε 100.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη Γάζα

Έκκληση σε 100.000 κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας να εγκαταλείψουν τις εστίες τους έως τις 8:00 το πρωί της Τετάρτης απηύθυνε ο ισραηλινός στρατός, μία ημέρα μετά την κατάρρευση των προσπαθειών για κατάπαυση του πυρός, η οποία οδήγησε τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να προαναγγέλλει «εντατικοποίηση» των επιχειρήσεων.

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν στη διάρκεια της νύχτας τα σπίτια αρκετών ηγετικών στελεχών της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Τουλάχιστον 203 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους και 1.500 έχουν τραυματιστεί στη Λωρίδα λόγω των ισραηλινών επιδρομών, οι οποίες διανύουν πλέον την ένατη ημέρα τους. Χθες Τρίτη καταγράφηκε και η πρώτη απώλεια για την ισραηλινή πλευρά, με θύμα έναν 38χρονο πολίτη ο οποίος είχε μεταβεί  στη μεθοριακή διάβαση του Ερέζ για να μοιράσει τρόφιμα σε ισραηλινούς στρατιώτες και χτυπήθηκε από όλμο.

«Θα ήταν προτιμότερο να το είχαμε επιλύσει διπλωματικά, και αυτό ήταν που προσπαθήσαμε να κάνουμε όταν αποδεχτήκαμε την πρόταση της Αιγύπτου για εκεχειρία, αλλά η Χαμάς δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από το επεκτείνουμε την εκστρατεία εναντίον της», δήλωσε την Τρίτη ο κ. Νετανιάχου, μετά την κατάρρευση της αιγυπτιακής πρότασης για διμερή κατάπαυση του πυρός.

«Αν δεν υπάρχει εκεχειρία, η απάντησή μας είναι φωτιά», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται πως η αιγυπτιακή πρόταση έγινε αρχικά δεχτή από το Τελ Αβίβ αλλά απορρίφθηκε από τη Χαμάς, η οποία συνέχισε την εκτόξευση ρουκετών προς το ισραηλινό έδαφος.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις συνέχισαν τελικά τις επιδρομές κατά της Λωρίδας της Γάζας μετά από περίπου 6 ώρες μονομερούς κατάπαυσης του πυρός, καταγγέλλοντας τη στάση της Χαμάς.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ