Ερντογάν: Τυραννία από το Ισραήλ, αλλά «καμία τυραννία δεν κρατά για πάντα»

Σκληρή επίθεση κατά του Ισραήλ, το οποίο κατηγόρησε για «τυραννία» και πως «τρομοκρατεί την περιοχή» με τους βομβαρδισμούς της Γάζας, εξαπέλυσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Με απόλυτη αδιαφορία για το διεθνές δίκαιο, το Ισραήλ συνεχίζει να τρομοκρατεί την περιοχή, και καμία χώρα, εκτός από εμάς, δεν του λέει να σταματήσει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ερντογάν, μιλώντας σε μέλη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην τουρκική Βουλή.

«Καμία τυραννία δεν κρατά για πάντα», προσέθεσε, «Αργά ή γρήγορα κάθε τύραννος πρέπει να πληρώσει το τίμημα», συμπλήρωσε.

«Η Τουρκία είναι περήφανη για εσένα», φώναζαν οι υποστηρικτές του.

Παράλληλα, ο κ. Ερντογάν έστρεψε τα βέλη του και κατά ενός μέλος του ισραηλινού κοινοβουλίου, κατά πάσα πιθανότητα την εθνικίστρια Αβαλέτ Σακέντ, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα ανήρτησε στο Facebook κείμενο ενός δημοσιογράφου, ο οποίος ανέφερε ότι οι μητέρες βομβιστών αυτοκτονίας πρέπει επίσης να σκοτώνονται.

«Μία ισραηλινή γυναίκα είπε πως παλαιστίνιες μητέρες πρέπει να σκοτώνονται επίσης. Και είναι μέλος της Βουλής. Πού είναι η διαφορά μεταξύ αυτής της νοοτροπίας και του Χίλτερ;», διερωτήθηκε.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ