Μόσχα: Έχουμε το δικαίωμα να λάβουμε όλα τα μέτρα για να υπερασπιστούμε τα εδάφη μας

H Ρωσία «διατηρεί το δικαίωμα να λάβει όλα τα μέτρα» που είναι απαραίτητα προκειμένου να υπερασπιστεί το έδαφός της, μετά την επίθεση εναντίον Ρώσων συνοριοφυλάκων κοντά στη μεθόριο με την Ουκρανία, την οποία αποδίδει σε Ουκρανούς, όπως διεμήνυσε το Σάββατο η Μόσχα.

Ένα αυτοκίνητο, που μετέφερε Ρώσους συνοριοφύλακες και κινούταν κοντά στο χωριό Κουιμπισέβσκ (στη νότια Ρωσία), κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, δέχθηκε επίθεση με πυρά αυτόματων όπλων το πρωί του Σαββάτου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

«Υπάρχουν αποδείξεις που πείθουν ότι τα πυρά προήλθαν από το ουκρανικό έδαφος όπως επίσης από το ρωσικό έδαφος από ένοπλους που προέρχονται από την Ουκρανία οι οποίοι είχαν λάβει θέσεις εκεί» σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο που διευκρίνισε ότι από την επίθεση δεν υπήρξαν τραυματίες.

«Στην περίπτωση που αυτές οι προκλήσεις συνεχιστούν κατ’ εξακολούθηση, η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να λάβει όλα τα μέτρα που προβλέπονται από τους ρωσικούς νόμους για την υπεράσπιση του εδάφους της και προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια των Ρώσων πολιτών» κατέληξε το υπουργείο.

Το Κίεβο, από την πλευρά του, κατήγγειλε «πρόκληση», κατηγορώντας τους Ρώσους ότι εκτόξευσαν όλμους από το Κουιμπισέβσκ εναντίον ενός εκ των μεθοριακών σταθμών της Ουκρανίας, στην Μαρινίβκα, στην ταραχώδη επαρχία του Ντόνετσκ.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο