Ομολόγησαν 3 από τους εξτρεμιστές εβραίους τη δολοφονία του 16χρονου Παλαιστίνιου

Την απαγωγή και την άγρια δολοφονία του 16χρονου Παλαιστίνιου Μοχάμαντ Αμπού Χντέιρ στην Ιερουσαλήμ ομολόγησαν τρεις από τους έξι εξτρεμιστές εβραίους, που έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι.

Οι τρεις συλληφθέντες ομολόγησαν πως τον έκαψαν ζωντανό και προχώρησαν σε αναπαράσταση της δολοφονίας.

Οι έξι νεαροί εβραίοι συνελήφθησαν την Κυριακή το πρωί από την αστυνομία στο πλαίσιο της υπόθεσης, η οποία εξακολουθεί να καλύπτεται από λογοκρισία. Η κράτησή τους παρατάθηκε από δικαστήριο κατά οκτώ ημέρες για τους πέντε εξ αυτών και κατά πέντε ημέρες για τον έκτο, σύμφωνα με τους δικηγόρους τους. Οι συνήγοροι δεν έχουν το δικαίωμα να συναντήσουν τους πελάτες τους σε όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ο 16χρονος Μοχάμαντ Αμπού Χντέιρ απήχθη στις 2 Ιουλίου στη γειτονιά Σουάφατ της κατεχόμενης και προσαρτημένης Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Το πτώμα του βρέθηκε καμένο ολοσχερώς μερικές ώρες αργότερα κοντά σε δάσος στη δυτική πλευρά της πόλης.

Ανεξάρτητη, διεθνή, έρευνα για την απαγωγή και το φόνο του 16χρονου ζήτησε την Κυριακή ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς σε επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν.

Πηγή: skai.gr