Επτά μαχητές της Χαμάς νεκροί από Ισραηλινές επιδρομές, μετά τις συλλήψεις εθνικιστών

Επτά μαχητές της ισλαμιστικής Χαμάς σκοτώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας κατά τη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στη Λωρίδα της Γάζας, κοντά στην πόλη Ραφά, όπως ανακοίνωσε η ένοπλη πτέρυγα της οργάνωσης.

Ακόμα τρεις αντάρτες σκοτώθηκαν λόγω άλλων ισραηλινών βομβαρδισμών.

Οι επιθέσεις ακολούθησαν ένα κύμα εκτόξευσης περίπου 20 ρουκετών κατά του Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζα, όπου η Χαμάς είναι η κυρίαρχη δύναμη. Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι αυτές οι επιθέσεις έχουν ξεπεράσει τις 150, από τα μέσα Ιουνίου.

Στόχος, σύμφωνα με το Ισραήλ, ήταν ζώνες τρομοκρατών και κρυφές εστίες εκτοξευτήρων ρουκετών.

Ωστόσο, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς υποσχέθηκε πως το Ισραήλ θα πληρώσει «βαρύ τίμημα» για τις επιθέσεις.

Οι ισραηλινές επιδρομές έλαβαν χώρα στον απόηχο της απαγωγής και δολοφονίας του 16χρονου παλαιστίνιου Μοχάμεντ Αμπού Χντέιρ, η οποία ήλθε μετά την εξαφάνιση και δολοφονία τριών εβραίων εφήβων στην περιοχή της Δυτικής Όχθης.

Οι ισραηλινές Αρχές έχουν συλλάβει έξι υπόπτους για το φόνο του 16χρονου, με τοπικά μέσα ενημέρωσης να αποδίδουν το φόνο σε «εβραίους εθνικιστές».

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα της νεκροψίας, ο 16χρονος πυρπολήθηκε από τους απαγωγείς του ενώ ήταν ακόμα ζωντανός.

Επιστολή προς τον γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν, απέστειλε ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, ζητώντας να πραγματοποιηθεί ανεξάρτητη, διεθνής έρευνα για την απαγωγή και το φόνο του 16χρονου αγοριού από την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ