Ισραήλ: Εβραίοι εξτρεμιστές οι ύποπτοι για το φόνο του έφηβου Παλαιστίνιου

"Εβραίοι εξτρεμιστές", είναι οι ύποπτοι που συνελήφθησαν από την ισραηλινή αστυνομία για την απαγωγή και το φόνο ενός έφηβου Παλαιστίνιου στην Ανατολική Ιερουσαλήμ όπως επιβεβαίωσε την Κυριακή επίσημη ισραηλινή πηγή.

"Οι άνθρωποι που συνελήφθησαν σε σχέση με αυτή την υπόθεση ανήκουν κατά τα φαινόμενα σε μια εβραϊκή εξτρεμιστική οργάνωση", δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ένας ισραηλινός αξιωματούχος ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Χααρέτζ", έξι πρόσωπα έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο αυτής της υπόθεσης, για την οποία έχει επιβληθεί λογοκρισία στα μέσα ενημέρωσης.

Mohammed Abu Khadeir.

Καμιά άλλη πληροφορία δεν έχει αποκαλυφθεί εξαιτίας της λογοκρισίας αυτής, όμως η αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα για πρώτη φορά πως το έγκλημα αυτό μπορεί να είχε "εθνικιστικά κίνητρα".

"Σε ό,τι αφορά το φόνο του εφήβου της Σουαφάτ, προκρίνεται στην έρευνα το σενάριο ενός εγκλήματος με εθνικιστικά κίνητρα", δήλωσε η Λούμπα Σάμρι, εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ο Μοχάμεντ Αμπού Χουντέιρ, 16 ετών (φωτό), είχε απαχθεί τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη από τη συνοικία Σουαφάτ στην κατεχόμενη και προσαρτημένη Ανατολική Ιερουσαλήμ. Το πτώμα του, εντελώς καμένο σύμφωνα με το δικηγόρο της οικογένειας, βρέθηκε μερικές ώρες αργότερα κοντά σ' ένα δάσος στο δυτικό τμήμα της πόλης.


Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ