Κλείσιμο

Μαζικό μπλακ άουτ βύθισε στο «σκοτάδι» τη Βενεζουέλα

Στο σκοτάδι βυθίστηκαν το απόγευμα της Παρασκευής, λόγω μπλακ άουτ, πολλές πόλεις της Βενεζουέλας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Καράκας.

Όπως δήλωσε ο υπουργός αρμόδιος για θέματα ηλεκτρισμού, Τζέσε Κασόν, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση της χώρας, το πρόβλημα προέκυψε όταν μία ηλεκτροπαραγωγική μονάδα στο κέντρο της χώρας σταμάτησε να λειτουργεί, θέτοντας εκτός δικτύου και άλλες μονάδες.

Χιλιάδες άνθρωποι συνέρρευσαν στους δρόμους της πρωτεύουσας, καθώς η διακοπή στην παροχή ρεύματος έθεσε εκτός λειτουργίας το Μετρό. Παραπλήσιες εικόνες καταγράφηκαν και στους δρόμους της πόλης, όπου τα φανάρια έπαψαν να λειτουργούν, με συνέπεια να προκληθεί κυκλοφοριακό χάος.

Πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο μπλακ άουτ στη λατινοαμερικανική χώρα σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους. Το Δεκέμβριο, ο πρόεδρος Νίκολας Μαδούρο απέδωσε το προηγούμενο μπλακ άουτ σε δολιοφθορά, έργο οπαδών της αντιπολίτευσης.

Η μαζική διακοπή ρεύματος έπληξε και το Μαρακαΐμπο, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βενεζουέλας.

Η βιομηχανία ενέργειας περιήλθε στον έλεγχο του ΔΗμοσίου το 1997, στο πλαίσιο κύματος κρατικοποιήσεων που υλοποίησε ο προκάτοχος και μέντορας του κ. Μαδούρο, Ούγκο Τσάβες.




Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ/Reuters