Δημοσιοποίηση των ιατρικών αρχείων του Μιλόσεβιτς ζητεί ο συνήγορός του

Ο διορισμένος από το Δικαστήριο της Χάγης για τα εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) συνήγορος του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς Στίβεν Κέι ζήτησε από το δικαστήριο να δημοσιοποιήσει όλα τα απόρρητα ιατρικά αρχεία που σχετίζονται με το αίτημα που είχε υποβάλλει ο Μιλόσεβιτς να μεταβεί στη Μόσχα για θεραπεία.
"Υπέβαλα το αίτημα με βάση την επιθυμία που εξέφρασε ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς πριν από το θάνατό του και με εντολή του γιου του Μάρκο», ανέφερε ο κ. Κέι, όπως μεταδίδουν τα σερβικά ΜΜΕ.
Ο Βρετανός δικηγόρος ζήτησε από το δικαστικό συμβούλιο του ICTY να του επιτρέψει την πρόσβαση στις πρόσφατες απόρρητες ιατρικές εκθέσεις που αφορούν τη θεραπεία στην οποία υποβαλλόταν ο Μιλόσεβιτς στη φυλακή Σεβενίνγκεν της Χάγης.
Στο αίτημά του, τονίζει ότι βάσει των κανόνων του ICTY, εμπιστευτικά στοιχεία για την υγεία κατηγορούμενου μπορούν να δημοσιοποιηθούν με την άδειά του ή αν οι δικαστές κρίνουν ότι αυτό είναι προς όφελος της δικαιοσύνης.
Ο συνήγορος του Μιλόσεβιτς επισημαίνει ότι και οι δύο όροι ικανοποιούνται και ότι δεν υπάρχει λόγος να παραμένουν σφραγισμένα.
Για το αίτημα θα αποφασίσει ο προεδρεύων του δικαστικού συμβουλίου Αλφόνσο Ορι, ο οποίος πρόσφατα επέτρεψε στις ολλανδικές αρχές και στο δικαστή του ICTY Κέβιν Πάρκερ, οι οποίοι διεξάγουν έρευνες για τα αίτια του θανάτου του πρώην προέδρου της Γιουγκοσλαβίας, να εξετάσουν το ιατρικό ιστορικό του Μιλόσεβιτς.
Ο Μιλόσεβιτς βρέθηκε νεκρός στο κελί του στη φυλακή Σεβενίνγκεν της Χάγης στις 11 Μαρτίου και η νεκροψία έδειξε ότι πέθανε από καρδιακό έμφραγμα.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr