Κλείσιμο

Κίνα: Αστυνομικοί σκότωσαν 13 "εξτρεμιστές" - εξαπέλυσαν επίθεση σε κτίριο των δυνάμεων ασφαλείας

Δεκατρείς "εξτρεμιστές" που είχαν εξαπολύσει επίθεση εναντίον ενός κτιρίου των δυνάμεων ασφαλείας στην επαρχία Σιντζιάνγκ, στη βορειοδυτική Κίνα, σκοτώθηκαν από αστυνομικούς μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο που χαρακτήρισε "συμμορίτες" τους δράστες, τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν στην επίθεση αυτή.

"Σήμερα οι εγκληματίες οδήγησαν ένα αυτοκίνητο εναντίον του κτιρίου των δυνάμεων ασφαλείας στο Καργκιλίκ, στην περιφέρεια Κάσγκαρ του Σιντζιάνγκ και πυροδότησαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό προκαλώντας μια έκρηξη. Η αστυνομία απάντησε με αποφασιστικότητα και σκότωσε 13 εγκληματίες" ανέφεραν από την πλευρά τους οι αρχές της επαρχίας στον ιστότοπό τους.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί περισσότερες διευκρινίσεις και είναι άγνωστο εάν οι δράστες χρησιμοποίησαν έναν ή περισσότερους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Στο Σιντζιάνγκ, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του οποίου είναι μουσουλμάνοι τουρκόφωνοι Ουιγούροι, έχουν σημειωθεί πολλές αιματηρές επιθέσεις την τελευταία περίοδο. Τον περασμένο μήνα στο Ουρούμτσι, την πρωτεύουσα της επαρχίας, σκοτώθηκαν 43 άνθρωποι μεταξύ των οποίων και οι τέσσερις δράστες, ενώ άλλοι 100 τραυματίστηκαν, από επίθεση σε μια αγορά. Τον Μάρτιο, σε επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κουνμίγκ σκοτώθηκαν άλλοι 29 άνθρωποι και 140 τραυματίστηκαν.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ