Νετανιάχου: Η Χαμάς πίσω από την απαγωγή των τριών εφήβων στη Δυτική Όχθη

Στην ισλαμική οργάνωση Χαμάς επέρριψε την ευθύνη για την πολύκροτη εξαφάνιση τριών εβραίων εφήβων από τη Δυτική Όχθη ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, εξαπολύοντας παράλληλα βολές κατά του επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος πριν από λίγες εβδομάδες σχημάτισε κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τη Χαμάς.

«Αυτοί που πραγματοποίησαν την απαγωγή των νέων μας είναι άνθρωποι της Χαμάς. Πρόκειται για την ίδια Χαμάς με την οποία ο [Αμπάς] δημιούργησε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας, γεγονός που έχει σοβαρές επιπτώσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νετανιάχου, κατά την έναρξη έκτακτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στο Τελ Αβίβ.

«Ανόητες» χαρακτήρισε τις κατηγορίες η Χαμάς. Η Παλαιστινιακή Αρχή, που διοικεί το 38% της Δυτικής Όχθης, αντιτείνει πως οι νεαροί εξαφανίστηκαν σε ζώνη που ελέγχεται πλήρως από τους Ισραηλινούς.

Η δήλωση του κ. Νετανιάχου ήλθε λίγες ώρες αφότου ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε 80 Παλαιστινίους κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στη Δυτική Όχθη, στο πλαίσιο των μεγάλης κλίμακας ερευνών για τον εντοπισμό των τριών εφήβων.

Τα τρία αγόρια, δύο 16χρονοι και ένας 19χρονος, εξαφανίστηκαν πριν από δύο ημέρες κοντά σε ισραηλινό οικισμό στην περιοχή της Χεβρώνας, με το Τελ Αβίβ να εκτιμά πως τα αγόρια έχουν απαχθεί και είναι ζωντανά.

Σύμφωνα με το Τελ Αβίβ, ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται μέλη της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ.

«Οι παλαιστίνοι τρομοκράτες δεν θα αισθανθούν ασφαλείς, δεν θα μπορέσουν να κρυφτούν και θα νιώσουν το βαρύ χέρι των δυνατοτήτων των ισραηλινών δυνάμεων», δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ