Αναστασιάδης: Όραμα μου είναι η επανένωση της Κύπρου και του λαού της

Η τουρκική εισβολή και η συνεχιζόμενη κατοχή και η μαζική καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δημιουργούν ένα πολιτικό περιβάλλον που τρέφει και συντηρεί μια δικαιολογημένη δυσπιστία, επεσήμανε απόψε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, σημειώνοντας ότι είναι γενικά αποδεκτό ότι εναπόκειται στην Τουρκία να ανατρέψει το αρνητικό πολιτικό κλίμα.

Ο κύπριος πρόεδρος τόνισε ότι όραμά του είναι να εργαστεί για να επανενώσει την Κύπρο και το λαό της, "γιατί βαθιά είναι η πίστη μου ότι αυτό είναι κατορθωτό, γιατί πιστεύω πως οι Κύπριοι, που τόσο υπέφεραν, πρέπει επιτέλους να ξαναβρούν τον δρόμο της ειρήνης, της συνδημιουργίας και της ανάπτυξης".

"Έχω συναίσθηση του γεγονότος ότι η πορεία αυτή διέρχεται μέσα από τη συμφιλίωση, τη αλληλοκατανόηση και τη συνεργασία. Είναι γι’ αυτό που θεωρώ ότι είναι επείγουσα η ανάγκη να διαμορφώσουμε κάποτε τον κατάλληλο πολιτικό λόγο και να κτίσουμε πολιτισμό και παιδεία ειρήνης στον τόπο μας", είπε σύμφωνα με το κανάλι Σίγμα.

Πρόσθεσε ότι "η αλληλογνωριμία με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας είναι απαραίτητη γιατί αυτή θα μας επιτρέψει να αντιληφθούμε όλοι, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, ότι οι άνθρωποι στην άλλη πλευρά δεν είναι ούτε τόσο κακοί ούτε τόσο διαφορετικοί όσο η εκατέρωθεν αντίληψη έχει απεικονίσει".
Πηγή: skai.gr