Λάβρος ο Πούτιν κατά του Κιέβου: Διαπράττουν έγκλημα - είναι Χούντα

Λάβρος έναντι της ουκρανικής κυβέρνησης για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των ρωσόφιλων διαδηλωτών εμφανίστηκε την Πέμπτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, κάνοντας λόγο για «χούντα» και για «σοβαρό έγκλημα». Σύμφωνα με το Κίεβο, έως και πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τις συγκρούσεις κοντά στην είσοδο της πόλης Σλαβιάνσκ, η οποία αποτελεί προπύργιο φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία.


«Αν οι σημερινές αρχές του Κιέβου άρχισαν να χρησιμοποιούν το στρατό εναντίον ανθρώπων στο εσωτερικό της Ουκρανίας αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό έγκλημα εναντίον του λαού τους» τόνισε την Πέμπτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη.

Είπε ότι έμαθε για την έναρξη των στρατιωτικών δράσεων στην περιοχή Ντόνετσκ της Ουκρανίας από ρεπορτάζ των μέσων ενημέρωσης.

«Ακόμη και ο νόμιμος ουκρανός ηγέτης Βίκτορ Γιανουκόβιτς δεν έφτασε στο σημείο να χρησιμοποιήσει στρατό για τη διάλυση διαδηλώσεων στο Κίεβο παρότι είχε σχετική νομιμοποίηση» τόνισε.

Ο Πούτιν είναι πεπεισμένος ότι οι τρέχουσες αρχές του Κιέβου δεν έχουν ανάλογη νομιμοποίηση, και η νομιμότητα των ενεργειών τους είναι μόνο μερική. «Αυτή είναι μια χούντα, μια κλίκα» τόνισε χαρακτηριστικά ο ρώσος πρόεδρος.

Επίθεση σε ΗΠΑ και ΕΕ εξαπέλυσε νωρίτερα την Πέμπτη ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ, κατηγορώντας τες ότι προσπάθησαν να προκαλέσουν μια επανάσταση στην Ουκρανία και ότι χρησιμοποιούν το Κίεβο ως "πιόνι στο γεωπολιτικό παιχνίδι" κατά της Ρωσίας.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ