Κλείσιμο

Για αλλαγή κλίματος στην Αθήνα κάνει λόγο το Bloomberg

Αλλαγή κλίματος στην Αθήνα διαγιγνώσκει το πρακτορείο Bloomberg την επόμενη της επίσημης επιβεβαίωσης του πρωτογενούς πλεονάσματος στην χώρα μας, ύψους 3,4 δισεκ. ευρώ, από τη Eurostat.

«Τα Ελγίνεια είναι το μόνο πράγμα που λείπει από την Αθήνα» τιτλοφορεί άρθρο του το πρακτορείο, αναφερόμενο στον τρόπο με τον οποίο αλλάζει η ελληνική πρωτεύουσα.

Το πρακτορείο αναφέρει πως το σκηνικό στην Αθήνα είναι πολύ διαφορετικό από το χάος των προηγούμενων ετών. «Οι διακοσμητικές αλλαγές γύρω από την κεντρική πλατεία της πόλης σηματοδοτούν την ανάδυση της Ελλάδας από την κρίση» σχολιάζει.

«Για την Αθήνα, η ανάκαμψη εξαρτάται από την προσέλκυση τουριστών στα μουσεία και τον Παρθενώνα. Επιχειρήσεις γύρω από το Σύνταγμα, εκ των οποίων και το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, πλήρωσαν για την ανακαίνιση της πλατείας που ξεκίνησε τον προηγούμενο χρόνο» αναφέρει το δημοσίευμα.

<< Δεν μπορούμε να παραδοθούμε στη μοιρολατρία >>


«Δεν μπορούμε να παραδοθούμε στη μοιρολατρία» δηλώνει ο Γιώργος Καμίνης στο πρακτορείο. «Πρέπει να προωθήσουμε την Αθήνα» προσθέτει.

«Οι επενδυτές έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον έως τώρα για την ακτογραμμή της πόλης. Κινέζοι και Καταρινοί συμμετέχουν σε κοινοπραξία υπό την εταιρεία Lamda Development, που έχει έδρα το Μαρούσι, για την ανάπτυξη του πρώην αεροδρομίου της Αθήνας. Έξι μίλια πιο μακριά, η βρετανική εταιρεία συμμετοχών Jermyn Street Real Estate αγοράζει το 90% του Αστέρα της Βουλιαγμένης για 400 εκατ. ευρώ, σημειώνει το Bloomberg. Οι εξελίξεις αυτές - στις οποίες πρέπει να συμπεριληφθούν και η νέα Εθνική Βιβλιοθήκη και η όπερα κοντά στον Πειραιά, ένα έργο ύψους 550 εκατ. ευρώ που έχει σχεδιασθεί από τον Ρέντσο Πιάνο και χρηματοδοτείται από το φιλανθρωπικό ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος - μπορούν να δώσουν το μήνυμα μίας αρχιτεκτονικής αναγέννησης στο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης» αναφέρει το δημοσίευμα.

«Τώρα είναι ο χρόνος για να ξεκινήσει η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους» επισημαίνει στο μεταξύ σε δημοσίευμά της η βρετανική οικονομική εφημερίδα, Financial Times, με τους ευρωπαίους αξιωματούχους να αποκλείουν το ενδεχόμενο διαγραφής του.
Πηγή: skai.gr