Κλείσιμο

Τουλάχιστον 63 oι νεκροί από εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας στη ΛΔ του Κονγκό

Τουλάχιστον 63 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 80 τραυματίστηκαν σοβαρά από τον εκτροχιασμό μιας εμπορικής αμαξοστοιχίας στην επαρχία Κατάνγκα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, όπως ανακοίνωσε τοπικός αξιωματούχος.

Άλλοι 50 από τους επιβάτες έχουν παγιδευτεί μέσα στα συντρίμμια του τρένου το οποίου εκτροχιάστηκε λόγω υπερβολικής ταχύτητας σε μια στροφή κοντά στο Λικάσι, μια πόλη ανάμεσα στο Λουμπούμπασι και το Κολουέζι, στα νοτιοανατολικά της χώρας.

"Προφανώς το τρένο πήγαινε πολύ γρήγορα και φτάνοντας στη στροφή ο μηχανοδηγός τράβηξε απότομα το φρένο με αποτέλεσμα να προκληθεί το δυστύχημα" και να εκτροχιαστούν 12 από τα βαγόνια της αμαξοστοιχίας, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Κατάνγκα, Ντικάνγκα Καζάντι.

Όπως τόνισε ο Καζάντι προτεραιότητα των αρχών είναι να απεγκλωβιστούν όσοι παραμένουν παγιδευμένοι μέσα στα κατεστραμμένα βαγόνια.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο πρακτορείο Ρόιτερς ζητώντας να μην κατονομαστεί είπε νωρίτερα ότι μέτρησε 37 πτώματα και είδε να έχουν αναποδογυρίσει οι δύο ατμομηχανές και δύο από τα βαγόνια του τρένου.

Οι υποδομές στη ΛΔ του Κονγκό είναι σε άθλια κατάσταση μετά από πολλές δεκαετίες εγκατάλειψης και συγκρούσεων στη χώρα και οι άνθρωποι προσπαθούν να μετακινηθούν με όποιο μέσο βρίσκουν διαθέσιμο. Το 2007 περισσότεροι από 100 άνθρωποι που είχαν επιβιβαστεί σε μια εμπορική αμαξοστοιχία σκοτώθηκαν σε σιδηροδρομικό δυστύχημα στην επαρχία του Δυτικού Κασάι.
Πηγή: skai.gr