«Απελευθερώθηκε» πόλη στην ανατολική Ουκρανία

Η μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις της χώρας εξεδίωξαν ένοπλους αυτονομιστές από μια πόλη στο ανατολικό τμήμα της χώρας στο πλαίσιο μιας «αντιτρομοκρατικής» επιχείρησης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, η επιχείρηση αυτή διεξήχθη στην πόλη Σβιατογκόρσκ και οι ουκρανικές δυνάμεις δεν υπέστησαν απώλειες.

Δεν είχαν υπάρχει προηγουμένως αναφορές περί δράσης ένοπλων αυτονομιστών στην συγκεκριμένη πόλη, η οποία βρίσκεται κοντά στη Σλαβιάνσκ, ένα προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών.

«Κατά τη διάρκεια της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης από ειδικές δυνάμεις, η πόλη απελευθερώθηκε», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του. «Επί του παρόντος στο Σβιατογκόρσκ και στα περίχωρά του περιπολούν δυνάμεις της αστυνομίας», πρόσθεσε το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε και επίσημα τον τερματισμό της εκεχειρίας του Πάσχα και άρχισε την «ενεργή φάση» της «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» για την εξάλειψη των ένοπλων φιλορωσικών αυτονομιστικών ομάδων από τις ανατολικές περιοχές της χώρας.

Στη Σλαβιάνσκ, ο αυτοδιορισμένος αυτονομιστής δήμαρχος Βιατσεσλάβ Πονομαριόφ ανακοίνωσε ότι η πόλη ετοιμάζεται για μια ενδεχόμενη επίθεση των ουκρανικών δυνάμεων, ακόμη και απόψε.

«Περικυκλώνουν, σταθερά και μυστικά, την πόλη μας», δήλωσε ο Πονομαριόφ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτονομιστές είδαν στρατιωτικά ελικόπτερα να μεταφέρουν ενισχύσεις του στρατού σε ένα κοντινό αεροδρόμιο και μια φάλαγγα τεθωρακισμένων οχημάτων να κινείται προς τη Σλαβιάνσκ από την κατεύθυνση της Ιζιούμ, μιας πόλης που βρίσκεται βόρεια.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ