Eυρωεκλογές: Δείτε τις προκλητικές αφίσες των Βρετανών αντιευρωπαϊστών

Το βρετανικό αντιευρωπαϊκό Κόμμα Ανεξαρτησίας (UKIP) ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία με 4 προκλητικές αφίσες που χαρακτηρίστηκαν «ρατσιστικές» από τους αντιπάλους του.

Μια από τις τέσσερις αφίσες απεικονίζει έναν εργάτη που κάθεται στο πεζοδρόμιο ως επαίτης και γράφει: «Η πολιτική απασχόλησης της ΕΕ-. Οι Βρετανοί εργαζόμενοι πλήττονται σκληρά από το απεριόριστο φθηνό εργατικό δυναμικό».

Μια άλλη αφίσα αναφέρει ότι «26 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη ζητούν εργασία- και ποιανού τις δουλειές κυνηγούν;».

bus_limo_48sheet.jpeg

Η τρίτη προεκλογική αφίσα απεικονίζει μια σχισμένη βρετανική σημαία μέσα από την οποία ξεπροβάλει μια ευρωπαϊκή και λέει «Ποιος πραγματικά εξουσιάζει αυτή τη χώρα; 76% των νόμων μας περνούν σήμερα στις Βρυξέλλες».

Η τέταρτη αφίσα δείχνει επιβάτες μέσα σε ένα λεωφορείο του Λονδίνου. Γράφει «η καθημερινή σου ρουτίνα…» και συνεχίζει σε διπλανή εικόνα που απεικονίζει έναν κύριο να κάθεται μέσα σε μια λιμουζίνα με μια ευρωπαϊκή σημαία «χρηματοδοτεί το lifestyle της διασημότητας του». «Το Ηνωμένο Βασίλειο πληρώνει κάθε μέρα στην ΕΕ και στους Ευρωκράτες £55 εκ», συνεχίζει το μήνυμα.

Pointing_finger_48sheet.jpeg

Ο ηγέτης του Κόμματος Ανεξαρτησίας, Nigel Farage, υπερασπίστηκε τις αφίσες λέγοντας ότι αποτελούν «μια σκληρή αντανάκλαση της πραγματικότητας όπως αυτή βιώνεται από τα εκατομμύρια των Βρετανών που αγωνίζονται για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην έξω από τη φούσκα του Westminster».

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις το Κόμμα Ανεξαρτησίας ίσως είναι η πρώτη δύναμη στις Ευρωεκλογές, αφήνοντας δεύτερους τους Εργατικούς και τρίτους τους Tories.
Ο βουλευτής των Εργατικών, Mike Gapes, έγραψε στο Twitter ότι ελπίζει «οι ρατσιστικές αφίσες να ενθαρρύνουν τους αξιοπρεπείς ανθρώπους να ψηφίσουν».

Burning_flag_48sheet.jpeg

Builder_48sheet_1.jpeg


Πηγή: Πηγή: EurActiv.gr