Νεκρός γάλλος όμηρος που είχε απαχθεί στο Μαλί

Νεκρός είναι 61χρονος γάλλος υπήκοος που είχε απαχθεί από ισλαμιστές στο Μαλί το 2012, όπως δήλωσαν οι απαγωγείς του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Είναι νεκρός, διότι η Γαλλία είναι ο εχθρός μας», διεμήνυσε στο AFP Το Κίνημα για την Ενότητα του Τζιχάντ στη Δυτική Αφρική (Mujao), βραχίονας της Αλ-Κάιντα στην περιοχή.

Οι απαγωγείς δεν αποσαφήνισαν τις συνθήκες του θανάτου του ομήρου, εάν δηλαδή εκτελέστηκε.

Ο όμηρος, ονόματι Ζιλμπέρτο Ροντρίγκες Λεάλ, έπεσε θύμα απαγωγής στο Μαλί το Νοέμβριο του 2012.

Λίγο μετά την μετάδοση της είδησης από το Γαλλικό Πρακτορείο, το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας καταδίκασε την «ενέργεια της τρομοκρατικής αυτής οργάνωσης», σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει κάποια υλική απόδειξη για τον θάνατο του ομήρου.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την ενέργεια της τρομοκρατικής αυτής οργάνωσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ρομέν Ναντάλ.

«Η ανακοίνωση της Mujao, η οποία ευθύνεται για την απαγωγή του, μας οδηγεί δυστυχώς σήμερα να σκεφτούμε ότι ο κ. Ροντρίγκες Λεάλ είναι πιθανώς νεκρός, μολονότι καμία υλική απόδειξη δεν μπορεί ακόμη να μας επιτρέψει να το επιβεβαιώσουμε», πρόσθεσε.

Την Κυριακή ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς είχε εκφράσει «μεγάλη ανησυχία» για την τύχη του Λεάλ. «Είναι καιρός που δεν γνωρίζουμε γι'αυτόν. Έχουμε επαφές με την οικογένεια, αλλά πραγματικά ανησυχούμε πολύ» είχε δηλώσει ο κ. Φαμπιούς.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο