Ν. Κορέα: Παγίδα θανάτου το Sewol - Αδύνατον να διαφύγουν οι επιβάτες

Σε παγίδα θανάτου, από την οποία δεν μπορούσαν να διαφύγουν, και τελικά στον υγρό τάφο τους, μετατράπηκε ραγδαία για τους επιβαίνοντες το πλοίο Sewol σύμφωνα με αντίγραφο από τα πρακτικά της επικοινωνίας μελών του πληρώματος με τις αρμόδιες αρχές που είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα Κυριακή...

Οι επιβάτες του μοιραίου πλοίου δεν μπορούσαν να επιβιβαστούν σε σωσίβιες λέμβους, επειδή το πλοίο πήρε μεγάλη κλίση πολύ γρήγορα, εξηγούν με αγωνία μέλη πληρώματος του πλοίου σε επικοινωνία τους με τις Υπηρεσίες Θαλάσσιας Κυκλοφορίας (ΥΘΤ) των νησιών Τζίντο και Τζετζού. 

Όπως ανακοίνωσε την Κυριακή του Πάσχα η νοτιοκορεατική ακτοφυλακή τουλάχιστον 58 σοροί από το ναυάγιο έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής, ενώ ακόμη 244 επιβαίνοντες αγνοούνται.

Η δραματική συζήτηση των άγνωστων μελών του πληρώματος με τις αρμόδιες αρχές σημειώθηκε, ενόσω το πλοίο Sewol βυθιζόταν την περασμένη Τετάρτη.

Sewol: " Το πλοίο μας έχει πάρει κλίση και μπορεί να βυθιστεί . "
Τζίντο ΥΘΤ: " Πώς είναι οι επιβάτες ... ; "
Sewol : " Το πλοίο έχει μεγάλη κλίση και δεν είναι σε θέση να κινηθούν . "

Λίγο αργότερα, καταγράφεται νέα επικοινωνία:


Τζίντο ΥΘΤ : " Μπορούν να διαφύγουν οι επιβάτες; "
Sewol : " Το πλοίο έχει μεγάλη κλίση, έτσι είναι αδύνατο. "

Το έγγραφο αποκαλύπτει ότι κάποιος στο πλοίο επικοινώνησε με την Υπηρεσία Θαλάσσιας Κυκλοφορίας του νησιού Τζετζού -τελικού προορισμού του πορθμείου - στις 8:55 π.μ. (τοπική ώρα) πριν τη σκυτάλη πάρει η ΥΘΤ του Τζίντο, που ήταν πιο κοντά, περίπου 11 λεπτά αργότερα .

" Παρακαλώ ενημερώστε την ακτοφυλακή . Το πλοίο μας βρίσκεται σε κίνδυνο . Το πλοίο παίρνει κλίση τώρα , " κάποιος από το πλοίο λέει πρώτα στο Τζετζού.

Η ΥΘΤ του Τζετζού ρωτά που βρίσκεται πλοίο και αναφέρει ότι θα ενημερώσει την ακτοφυλακή . Η φωνή στο Sewol, λέει ότι το πλοίο βρίσκεται κοντά στο νησί Μπάιονγκπαγκ.

Το πλοίο είχε προφανώς παίρνει κλίση γρήγορα

« Το πλοίο πήρε μεγάλη κλίση τώρα . Δεν μπορεί να μετακινηθεί . Παρακαλώ, ελάτε γρήγορα", το άτομο λέει ένα λεπτό αργότερα .

Κάποια στιγμή, από το Τζετζού συμβουλεύουν το πλήρωμα να δώσει στους επιβάτες σωσίβια .
" Είναι δύσκολο για τους ανθρώπους να μετακινηθούν, " απαντά το Sewol.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ