Σταινμάγερ: Να μην συζητούμε συνεχώς κυρώσεις για τη Ρωσία

Την ανάγκη να καταβληθούν περισσότερες προσπάθειες για την εξομάλυνση της κατάστασης στην Ουκρανία, χωρίς να δίνεται έμφαση απλώς σε πιθανές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, εκφράζει ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild am Sonntag, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, ανέφερε ότι συζήτησε με πλήρη λεπτομέρεια με τους δυτικούς ομολόγους του την πιθανή επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

«Θα ήθελα να καταβάλουν ανάλογες προσπάθειες, όπως και στη συζήτηση των κυρώσεων, προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω επιδείνωση (της κατάστασης στην Ουκρανίας)» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Στάινμαγερ δήλωσε ότι η εφαρμογή της συμφωνίας της Γενεύης για την Ουκρανική κρίση είναι περίπλοκη, καθώς «εμπλέκονται ομάδες, που δεν ακούνε το Κίεβο ή τη Μόσχα . «Η συμφωνία αυτή δεν σημαίνει ‘η ειρήνη έρχεται αμέσως στην Ουκρανία’» δήλωσε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών .

«Τώρα, το θέμα
είναι να τηρηθούν οι στόχοι της συμφωνίας», συνέχισε, προειδοποιώντας ότι μπορεί να μην υπάρχει άλλη ευκαιρία για τη διευθέτηση της κατάστασης στην Ουκρανία .

Στις 17 Απριλίου, στη Γενεύη, οι εκπρόσωποι της Ρωσίας, των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ουκρανίας είχαν συνάντηση στην οποία υπέγραψαν συμφωνία για την αποκλιμάκωση της κατάστασης στην Ουκρανία .
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ