Πακιστάν: Τουλάχιστον 42 νεκροί σε σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό

Τουλάχιστον 42 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 17 τραυματίστηκαν όταν ένα λεωφορείο γεμάτο με επιβάτες συγκρούστηκε με ένα φορτηγό και στη συνέχεια ανατράπηκε στην επαρχία Σιντ, στο νότιο Πακιστάν.

Το λεωφορείο, που προερχόταν από την πόλη Ντέρα Γάζι Χαν και είχε προορισμό το Καράτσι συγκρούστηκε με το φορτηγό που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση κοντά στο χωριό Σούκαρ, δήλωσε ένας αξιωματικός της αστυνομίας, ο Ισράρ Τζουνέτζο.

Ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Φίντα Χουσέιν Σαχ είπε ότι έχουν ανασυρθεί 42 νεκροί. Άνδρες των σωστικών συνεργείων έσπευσαν στο σημείο και προσπαθούν να βγάλουν από τα συντρίμμια του λεωφορείου ορισμένους από τους επιβάτες που εγκλωβίστηκαν σε αυτό.

Το Πακιστάν είναι μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου όσον αφορά τα τροχαία δυστυχήματα, κυρίως λόγω της κακής κατάστασης των δρόμων, των κακοσυντηρημένων οχημάτων που κυκλοφορούν σε αυτούς και την απροσεξία των οδηγών. Τον περασμένο μήνα τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν δυο λεωφορεία συγκρούστηκαν με βυτιοφόρα σε έναν αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Καράτσι με την επαρχία Μπαλουτσιστάν, στα νοτιοδυτικά.
Πηγή: skai.gr