Κλείσιμο

Χιλιάδες πιστοί κατέκλυσαν τους ιερούς ναούς στην Κύπρο

Χιλιάδες πιστοί κατέκλυσαν τα μεσάνυχτα τους ιερούς ναούς της ελεύθερης Κύπρου και με θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη παρακολούθησαν την ακολουθία του όρθρου της Αναστάσεως αναφέρει το κυπριακό κανάλι Σίγμα.

Τα φώτα των εκκλησιών έσβησαν και οι ιερείς πρόβαλαν στην ωραία Πύλη κρατώντας σε κάθε χέρι από μια δεσμίδα 33 κεριών, όσα και τα χρόνια του Χριστού, με το Άγιο Φως.

Ακολούθως, ιερείς, ψάλτες και πιστοί βγήκαν στον περίβολο των εκκλησιών, όπου διαβάστηκε το Ευαγγέλιο της Ανάστασης και εψάλη το Χριστός Ανέστη.

Σήμερα, η ακολουθία του εσπερινού της αγάπης, στην πρωτεύουσα, θα τελεστεί από τον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’.

Μήνυμα αισιοδοξίας στον αγώνα για λύτρωση του κυπριακού Ελληνισμού και για τερματισμό της οικονομικής κρίσης έστειλε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Aπό την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος απηύθυνε έκκληση σε όλους «ανεξάρτητα από ιδεολογική ή κομματική τοποθέτηση, όποιες και αν ήταν οι απόψεις ως προς τη διακήρυξη για την έναρξη των συνομιλιών, και όποιες και αν είναι οι επιφυλάξεις τους ως προς την ερμηνεία επίμαχων διατάξεων, να ομονοήσουν και ως ένας άνθρωπος να αγωνιστούμε να αποτρέψουμε όσα κακά διαισθανόμαστε ότι πιθανόν να προκύψουν από τη διακήρυξη και όσα άλλα ? βουλιμία του κατακτητή θα προβάλει ως νέες διεκδικήσεις».


Πηγή: skai.gr